Bupati: Béda antara owahan

790 bèt wis ditambahake ,  15 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(←Mengosongkan halaman)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Bupati''' iku kepala dhaerah [[kabupaten]]. Tembung bupati iki asale saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Jabatan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo njalanake pemerentahan, bupati nduwe tugas lan wewenang mimpin panyelenggaraan daerah miturut kebijakan sing wis ditetapake bareng karo DPRD Kabupaten.<br>
Sedurung taun [[1945]] gelar bupati iki mung dienggo neng pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan kemungkinan [[Bali]], ning bar taun 1945 digunaake neng kabeh kabupaten neng [[Indonesia]].
 
==Pemilihan==
Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih dening rakyat sekabupaten. Jabatan bupati iki jabatan politis merga diusulake [[partai politik]] lan ora klebu [[pegawai negeri sipil]].
 
==Uga pirsani==
* [[Kabupaten]]
* [[Kutha]]
8.964

besutan