Kendhang: Béda antara owahan

82 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+ image, + Commonscat
c (bot Menambah: ru:Генданг)
(+ image, + Commonscat)
[[ImageFile:TraditionalSambaSunda indonesianQuintett drumsin Cologne (0253).jpg|thumb|240px|Kendhang]]
[[Image:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|Kendhang]]
'''Kendhang''' iku salahsijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara tlapakan karo driji, dadi ora nganggo [[tabuh]]. Ing musik modhèrn, piranti iki digolongaké piranti [[perkusi]]. Kendhang disèlèhaké ing wadhah panyangga saka kayu sing wujudé mèmper huruf '''Y'''.
 
 
 
{{Commonscat|Indonesian drums}}
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
[[Kategori:Gamelan]] [[Kategori:Gamelan Jawa]] [[Kategori:Kendhang]]
4

besutan