Ruwatan: Béda antara owahan

267 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
(→‎Sajarah: typo)
==Makna==
Ruwatan iku maknane mbale'ake neng keadaan sedurunge, maksude keadaan saiki sing kurang apik dibale'ake neng keadaan sudungunge sing apik. Makna liya ruwatan yaiku mbebasake [[wong]] utawa barang utawa [[desa]] saka ancaman [[bencana]] sing kemungkinan bakal kedadiyan dadi isa dianggep yen upacara adat iki sejatine kanggo [[tolak bala]] utawa mbuang sial.
 
Wong kang lagi mbobot/ ngandhut ojo pati-pati cerak-cerak ing papan kang lagi ono ruwatan. Amargo doyo lan kekuatan seko ruwatan kang lagi di patrapke biso marai gugurke calon ponang jabang bayi ( Soko efek samping Ilmu Waringin Sungsang = aksara caraka di walik ).
 
==Sajarah==
Naraguna anonim