Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

74 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
bot Menambah: ar:الأهداف الإنمائية للألفية; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: ar:الأهداف الإنمائية للألفية; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Flag of the United Nations.svg|200px|right]]
[[ImageGambar:UN-millenium-goals.jpg|thumb|right|MDG ing Markas [[PBB]] New-York]]
 
'''Angkah Pambangunan Milenium''' (''Millennium Development Goals'') iku wolung angkah utawa gegayuhan sing wis disetujoni kanggo digayuh jroning taun [[2015]] déning kabèh anggota [[PBB]] sing cacahé 191 negara.
 
=== 1. Ngilangaké kamiskinan lan keluwèn sing nemen ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngurangi setengah saka pedunung donya sing pametuné kurang saka 1 [[dolar AS]] sedina lan ngalami [[keluwèn]].
 
=== 2. Ningkataké tataran pendhidhikan dhasar sacara universal ===
:* Target kanggo taun 2015: Mesthèkaké yèn kabèh anak lanang lan wadon ngéntukaké lan ngrampungaké tarap [[pendhidhikan dhasar]].
 
=== 3. Ngembangaké kasetaraan jender lan memberdayakaké wanita ===
:* Target 2005 lan 2015: Ngurangi [[diskriminasi jender]] jroning pendhidhikan dhasar lan menengah utamané kanggo taun 2005 lan kabèh tataran ing taun 2015.
 
=== 4. Ngurangi cacahing kepatèn bocah ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngurangi rong protelon tingkat kepatèn bocah umur sangisoré limang taun
 
=== 5. Ningkatkaké kaséhatan ibu ===
:* Target kanggo 2015: Ngurangi rong protelon rasio kepatèn ibu jroning prosès nglairaké
 
=== 6. Nglawan panyakit HIV/AIDS, malaria, lan penyakit liyané ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngendhegaké lan miwiti pancegahan panyebaran [[HIV]]/[[AIDS]], [[malaria]] lan panyakit abot liyané.
 
=== 7. Njamin lumintuné pembangunan lingkungan ===
:* Target:
:** Ngintegrasèkaké prinsip-prinsip pembangunan sing lumintu jroning kawicaksanan saben negara lan program sarta ngurangi ilangé sumber daya lingkungan
:** Ing taun 2015 diangkah bisa ngurangi setengah saka cacahing wong sing ora nduwèni aksès banyu ngombé sing séhat
 
=== 8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan ===
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa diduga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamarintahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan sacara [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan khusus negara-negara kurang berkembang, lan kabutuhan khusus saka negara-negara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki klebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkataké pambebasan utang kanggo negara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo negara sing nduwèni komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
 
== Pranala jaba ==
* {{id}}{{en}} [http://www.worldbank.org/indonesia Program Bank Dunia di Indonesia]
* {{en}} [http://www.un.org/millenniumgoals/ www.un.org/millenniumgoals]
* {{id}} [http://www.undp.or.id/unv/id/resources_mdg.html UNDP Indonesia]
* {{id}} [http://dte.gn.apc.org/Aif36.htm Teks Tujuan Pembangunan Milenium]
* {{en}} [http://www.developmentgoals.org/ www.developmentgoals.org]
* {{en}} [http://www.first8.org www.first8.org]
* {{en}} [http://www.unmillenniumproject.org/html/about.shtm UN Millennium Project (2002-2005)]
* {{en}} [http://www.themillenniuminitiative.org The Millennium Initiative]
 
{{PBB}}
[[Kategori:Perserikatan Bangsa-Bangsa]]
 
[[ar:الأهداف الإنمائية للألفية]]
[[bm:Bakelenda Yiriwa Kuntlenaw]]
[[ca:Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni]]
39.468

besutan