Sistem Pétungan Internasional: Béda antara owahan

39 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
c (Petungan Internasional dipunalihaken dhumateng Sistem Pétungan Internasional: koreksi jeneng)
(typo)
Petungan ing ndonya iku ana paugerane kang gumathok. Umume sinebut ing basa Indonesia ''Satuan'Sistem Pétungan Internasional''' (SI). Aslinejeneng dijupukasli sekajroning [[basa Prancis]]: ''Système'''S'''ystème International'''I'''nternational d'Unités''), kangutawa tegese'''SI''') iku sistem unit utawapétungan gedhene''satuan'' utawa barangukuran kangsing paling umum digunaakedipigunakaké. MulaSadurungé bukane, petungansistem iki ganggonganggo pranatansistem kangggoMKS, ngetungyaiku dawa ([[metermèter]]), bobot ([[kilogram]]), lan wektu ([[dhetik]]/sekon). Sistem petunganSI iki akehsacara digunaakeresmi kejabadipigunakaké ing kabèh [[AmerikaDhapftar Serikatnegara|negara ing donya]] kajaba [[Amérika Sarékat]] (sing migunakaké [[Sistem Imperial]].
 
== Petungan SI ==
78.624

besutan