Umbria: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
bot Mengubah: roa-tara:Umbrie; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: lmo:Umbria)
c (bot Mengubah: roa-tara:Umbrie; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Peta Umbria.png|frame|Peta Umbria]]
 
'''Umbria''' kuwi sawjining "regione" pagunungan ing [[Italia]] tengah, dumunung ing lembah Kali [[Tiber]]. Region iki wewatesan karo [[Toscana]] ing kulon, [[Marche]] ing wétan lan [[Latium]] ing sisih kidul. Region iki jembaré 8.456 km² kanthi populasi 834.000 (sensus [[2003]]).
 
Region iki dijenengaké saka suku [[Umbri]], kang manggon ing wilayah iki [[abad ka-6 SM]]. Basa kang dipigunakaké yakuwi [[basa Umbria]], sakulawrga karo basa [[Latin]]. Ibukutha region iki yakuwi [[Perugia]]. Region iki dibagi dadi loro provinsi, yaiku [[provinsi Perugia]] lan [[provinsi Terni]].
 
== Kutha wigati ==
Kutha kanthi pedunung 20,000 utawa luwih:
 
|}
 
== Pranala jaba ==
* [http://www.regione.umbria.it/ Situs Resmi]
* [http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Gazetteer/Places/Europe/Italy/Umbria/map.html Gazetteer of Umbria]
{{Umbria}}
{{Italia}}
[[Kategori:Umbria| ]]
{{DEFAULTSORT:{{PAGENAME}}}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Umbria| ]]
[[Kategori:Daerah (regioni) Italia]]
[[Kategori:Provinsi Italia]]
[[Kategori:Italia]]
{{geo-stub}}
 
[[an:Umbría]]
[[ro:Umbria]]
[[roa-rup:Umbria]]
[[roa-tara:UmbriaUmbrie]]
[[ru:Умбрия]]
[[scn:Umbria]]
40.556

besutan