Ezra: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
c
bot Mengubah: ko:에즈라 (구약성경); kosmetik perubahan
c (bot Menambah: qu:Esrap qillqasqan)
c (bot Mengubah: ko:에즈라 (구약성경); kosmetik perubahan)
'''Ezra''' ([[basa Ibrani]] עזראעזרא ''Ezra'' utawa ''‘Ezrā’‘Ezrā’'') iku sang [[nabi]] sing mimpin wong-wong buwangan sing padha bali saka [[Babel]] menyang [[Yerusalem]] ing taun [[459 SM]].
 
Kitab Ezra iku terusané kitab [[II Babad|Babad]], lan bisa dibagi kaya mengkéné:
 
# Grup ping pisan iku wong-wong buwangan Yahudi sing mulih saka Babel menyang Yerusalem, ngestokaké dhawuhé Kores, raja [[Persia]].
# [[Baitallah]] (Dalem Gusti) ing Yerusalem dibangun manèh lan dislameti. Banjur dienggo nglakoni ibadat manèh.
# Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong [[Yahudi]] liyané sing bali menyang Yerusalem. Grup iki digiring déning [[Imam]] Ezra, sawijining ahli [[hukum]] Gusti. Ezra ngrewangi nata manèh kauripaning wong cilik ing bidhang [[agama]] lan sosial, supaya bisa ngreksa warisan rohani [[Israel]].
 
 
[[it:Libri di Esdra]]
[[ja:エズラ記]]
[[ko:에즈라 (구약성서구약성경)]]
[[la:Liber Esdrae]]
[[lt:Ezros knyga]]
38.965

besutan