Galaksi: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
typo
(typo)
[[Gambar: NGC_4414_(NASA-med).jpg|right|thumb|250px|'''Galaksi NGC 4414''']]
 
== Prakata ==
'''Galaksi''' ituiku kumpulan utamautawa gugusan sakingsaka yutaanyutan [[lintang]], uga termasukklebu [[awu kosmis]] lan, [[gas]]-gas lan [[unsur peteng]] sing nyatunyawiji amarga ananeanané [[gaya gravitasi]] antara benda-benda angkasa kuwi.
 
== Bentuk lan Jenis ==
Masing-masingSaben galaksi duweduwé ukuran sing beda-bedabéda molaiwiwit galaksi sing cilik (kerdil) sing ketata sakingsaka sepuluh yutaanyuta lintang nganti galaksi-galaksi raksasaraseksa sing duweduwé ewunanèwon malah milyaran lintang. Wujud-wujud galaksi-galaksi uga bedabéda-bedabéda, ana sing wiujudewiujudé spiral, elip uga ana sing wujudewujudé ora karuankaruwan.
<!--
 
PadaIng galaksi spiral, jumlahcacahing bintanglintang lebihluwih banyakakèh menumpuknumpuk diing pusat galaksi sedangkandéné pada “tangan-tangannya” jumlah bintangnya biasanya tidak terlalu banyak. Tangan-tangan galaksi spiral biasanya lebih banyak terdiri dari gumpalan-gumpalan gas serta debu kosmis yang merupakan bahan untuk membentuk bintang-bintang baru dan tangan-tangan galaksi spiral ini biasanya dominan berwarna biru terang atau ungu terang. Warna ini menunjukkan sedang terjadi pembentukan banyak bintang-bintang baru.
 
Galaksi [[Bima Sakti]] (Milky Way) tempat tata surya kita berada, berbentuk spiral dengan ukuran rata-rata dan selalu membentuk sebuah bintang baru seukuran matahari kita setiap tahun.
 
== Jarak Antar Lintang lan Galaksi ==
-->
 
{{stub}}
 
78.624

besutan