Aksara Cinten: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
c
r2.5.2) (bot Menambah: hif:Chaena akchhar; kosmetik perubahan
c (r2.5.2) (bot Menambah: hif:Chaena akchhar; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Hanzi (simplified).png|right|thumb|131px|&#27721;&#23383;汉字 (Hànzì)<br /> ing rupi ''sederhana''.<br />Wujud tradhisionalipun inggih &#28450;&#23383;漢字.]]
 
'''Aksara Cinten''' (&#28450;&#23383;漢字) punika rupa-rupi kaserat [[basa Cinten]], kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; [[basa Jepang]] saha [[basa Korea]] (namung ing [[Korea Kidul]]). Aksara Cinten sampun ical saking [[basa Vietnam]] &mdash; ing pundi dipun enggé ngantos [[abad kaping 20]] &mdash; kaliyan ing [[Korea Lor]], ingkang sampun kagantos [[Hangul]].
 
Aksara Cinten kasebut ''hànzì'' ing [[basa Mandharin]], ''[[kanji]]'' ing basa Jepang, ''[[hanja]]'' utawi ''hanmun'' ing basa Korea, kaliyan ''h&#225;nhán t&#432;'' (ugi kaanggé ing seratan ''[[Chu Nom|chu nom]]'') ing basa Vietnam.
 
== Kapurih ugi kersa mriksani ==
* [[Hanzi tradhisional]]
* [[Hanzi Sederhana]]
 
{{stub}}
 
[[Category:Aksara]] [[Kategori:Aksara Cinten]] [[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[bjnKategori:Aksara CinaCinten]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
{{Link FA|pl}}
 
[[bjn:Aksara Cina]]
 
[[an:Escritura chinesa]]
[[be-x-old:Кітайскае пісьмо]]
[[bg:Китайска логограма]]
[[bjn:Aksara Cina]]
[[bn:চীনা লিপি]]
[[br:Sinalun]]
[[gv:Hànzì]]
[[he:כתב סיני]]
[[hif:Chaena akchhar]]
[[hr:Kinesko pismo]]
[[hu:Kínai írás]]
39.441

besutan