Wrocław: Béda antara owahan

74 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
View of the city in the 17th century
c (bot Menambah: crh:Vrotslav)
(View of the city in the 17th century)
|}
''' Wrocław ''' [{{IPA|'vrɔtswaf}}] ([[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polandia yèn ditilik saka cacahé pedunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki ibukutha ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusat Kauskupan Agung lan Diocese Protestan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater serta museum. Kutha iki pusat budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
[[File:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau]]
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong bagéyan déning kali iki.
3

besutan