Wrocław: Béda antara owahan

39 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
mertal
(View of the city in the 17th century)
c (mertal)
''' Wrocław ''' [{{IPA|'vrɔtswaf}}] ([[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polandia yèn ditilik saka cacahé pedunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki ibukutha ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusat Kauskupan Agung lan Diocese Protestan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater serta museum. Kutha iki pusat budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
[[File:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong bagéyan déning kali iki.
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani negara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi ibukuthané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Tentara Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké ingmarang Polandia, dadi kompènsasi tlatah Polandia ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyet ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Pedunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polandia, utamané saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
 
== Klub-klub Olahraga ==
 
<gallery>
File:Wrocław Collage.png|Kolase kutha Wrocław
File:UniwersytetWroclawski-Odra.jpg|WrocławUnivèrsitas UniversityWrocław
File:Grunwaldzki noca.jpg|GrunwaldzkiKreteg bridgeGrunwaldzki
File:Arkady2.JPG|PostKomplèks pasca-modernistmodèrnisme Arkady Complexsing openeddibuka ining springawal taun 2007, housingserta offices,isiné cinemaskantor, shopping mallsbioskop, andmal evenlan aakuarium sharks'iwak aquariumhiyu
</gallery>