Wrocław: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
layout
c (mertal)
(layout)
|}
''' Wrocław ''' [{{IPA|'vrɔtswaf}}] ([[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polandia yèn ditilik saka cacahé pedunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki ibukutha ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusat Kauskupan Agung lan Diocese Protestan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater serta museum. Kutha iki pusat budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
[[File:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong bagéyan déning kali iki.
 
== Sajarah ===
[[File:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani negara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi ibukuthané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].