Kakrasana: Béda antara owahan

189 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
typo
(Kaca énggal: thumb|120px|Krakasana '''Krakasana''' yaiku putra sulung saking Basudewa. Kawit cilik seneng ngolah ilmu kanuragan lan sakwisé bisa ngalahake Kangsa...)
 
(typo)
[[Gambar : Krakasana.JPG|thumb|120px|Krakasana]]
'''Krakasana''' yaiku putra sulungpambayun sakingutawa pambarep saka Prabu [[BasudewaBasudéwa]]. KawitWiwit cilik mula seneng ngolaholah ilmuèlmu kanuragan lan sakwisésawisé bisa ngalahakengalahaké [[Kangsa]] (putra ingkang dikasilake kanti dèmenan Dèwi [[MaerahMaérah]] kalianpatutan raksasasaka raseksa, Krakasana marisi tahta ning Basudewa kaliankanthi gelar Prabu [[Baladewa]].Pusakanipun KrakasanaPusakané yaikuKrakasana ana 3 kayata nenggala[[Nenggala]], alugora[[Alugara]] lan kyaiKyai puspadenta[[Puspadhenta]] kawujudsing kewanawujud kéwan [[gajah]].
 
==Deleng uga==
* [[Baladewa]]
 
==Pranala jaba==
* {{en}} [http://www.joglosemar.co.id/wayang_kingdom/mandura.html Joglosemar: The Kingdom of Mandura]
 
[[Kategori:Paraga wayang|Kakrasana]]
78.625

besutan