Tuma sirah: Béda antara owahan

74 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo, + kat
(+taxobox lan iw link)
(typo, + kat)
}}
 
'''Tuma''' inggih [[sato kewan|kéwan]] ingkang nyesep [[getih]] ingkang wonten mustaka (sirah) [[menungsa|manungsa]]. KangTuma ngadahipunika anggadahi ukuran alit, semantenlan ugiboten mboténkatawis ketawismanawi mawiditingal saknamung klebatansaklébatan, tuma ugi wonten tingingkang mondhok wonten ing kéwan.Éndok tumoEndog punikatuma ingkang wonten tinging sirah manungsa naminipundipun lingsowastani lingsa, biasanipun témémplektumèmplèk tingwonten ing rekmarikma (rambut manungsa).Lingsopunika mawiLingsa punika manawi netes lajeng dados kor (kor punika anakan Tuma)
 
==Pranala jabajawi==
'''Tuma''' inggih [[sato kewan|kéwan]] ingkang nyesep [[getih]] ingkang wonten mustaka (sirah) [[menungsa|manungsa]]. Kang ngadahi ukuran alit, semanten ugi mbotén ketawis mawi sak klebatan, tuma ugi wonten ting kéwan.Éndok tumo punika ingkang wonten ting sirah manungsa naminipun lingso, biasanipun témémplek ting rekma (rambut manungsa).Lingsopunika mawi netes dados kor (kor punika anakan Tuma)
 
==Pranala jaba==
{{commonscat|Pediculus humanus}}
* [http://www.cdc.gov/lice/ Centers for Disease Control and Prevention: Division of Parasitic Diseases]
{{kéwan-stub}}
[[Kategori:Sato kewan]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
[[br:Nez]]
78.624

besutan