Tuma sirah: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
(+)
(typo)
'''Tuma''' inggih [[sato kewan|kéwan]] ingkang nyesep [[getih]] ingkang wonten mustaka (sirah) [[menungsa|manungsa]]. Tuma punika anggadahi ukuran alit, lan boten katawis manawi ditingal namung saklébatan, tuma ugi wonten ingkang mondhok wonten ing kéwan. Endog tuma ingkang wonten ing sirah manungsa dipun wastani lingsa, biasanipun tumèmplèk wonten ing rikma (rambut manungsa). Lingsa punika manawi netes lajeng dados kor (anakan Tuma)
 
== Tandha-tandha ananéwontenipun tuma==
* Raos gatel ing sirah, kasebabaken wontenipun [[dat]] ingkang wonten ing iler tuma.
* Tandha-tandha werna abrit ing kulit sirah, [[gulu]] lan sawingkingipun [[kuping]].
78.624

besutan