Ruwatan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
Suntingan 182.4.1.41 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning Anggoro
c (Suntingan 182.4.1.41 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning Anggoro)
'''Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]] sing tujuane kanggekanggo mbebasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bahaya. Inti upacara ruwatan iki sejatine [[ndonga]], mohon perlindungan marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bahaya-bahaya umpamane [[bencana alam]] lan liyane, uga ndonga mohon pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asale saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifate sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaike karo ajaran [[agama]].
 
==Makna==
Ruwatan iku maknane mbale'ake nangneng keadaan sedurunge, maksude keadaan saiki sing kurang apik dibale'ake neng keadaan sudungunge sing apik. Makna liya ruwatan yaiku mbebasake [[wong]] utawa barang utawa [[desa]] saka ancaman [[bencana]] sing kemungkinan bakal kedadiyan dadi isa dianggep yen upacara adat iki sejatine kanggekanggo [[tolak bala]] utawa mbuang sial.
 
 
==Larangan==
 
==Sesajen==
[[Sesajen]] sing disiapake kanggekanggo upacara adat iki antarane:
*Kain pitung [[werna]]
*[[Beras kuning]]
*[[Kembang]] pitung rupa
 
Yen kanggekanggo tolak bala utawa mbuang sial wong sing ngalami sukerta, wong sing diruwat kudhu njalani [[siraman]] banyu suci lan nggunting rambut, rambute banjur dilarung neng segara.
 
 
78.625

besutan