Edward VII: Béda antara owahan

1.314 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
+sithik seka id
(+Infobox royalty)
c (+sithik seka id)
| predecessor =[[Victoria saking Britania Raya|Victoria]]
| successor =[[George V saking Britania Raya|George V]]
| reg-type = Prime MinistersPerdhana Mentri
| regent = [[Daftar Perdhana Mentri Nata Edward VII|''Pirsani daftar'']]
| spouse =[[Alexandra saking Denmark]]
}}
 
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 November]] [[1841]] - [[6 Mei]] [[1910]]) punika [[raja]] [[KarajanKrajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia]]. Edward punika putranipun Ratu Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Ratu Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Raya|George V]].
 
Edward kagungan peran salebetipun modhèrnisasi Armada Angkatan Laut Inggris, réformasi Layanan Medhis Angkatan Darat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Official website of the British Monarchy|accessdate=2 May 2010}}</ref> sarta réorganisasi tentara Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken hubungan saé antawisipun Britania Raya lan nagari-nagari Eropah sanèsipun, utaminipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipun juluki ''Peacemaker''. Éwadéné mekaten, hubunganipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] mboten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
{{reflist}}
 
{{S-start}}
{{succession box|before= [[Victoria saking Britania Raya|Victoria]]|title= [[Daftar Panguwasa Britania Raya|Nata Britania Raya lan Irlandia]]<br />[[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha|Wangsa Saxe-Coburg-Gotha]] |years=1901–1910|after= [[George V saking Britania Raya|George V]] }}
{{end}}
 
{{bio-stub}}
8.252

besutan