Edward VII: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c
typo sithik
c (+sithik seka id)
c (typo sithik)
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 November]] [[1841]] - [[6 Mei]] [[1910]]) punika [[raja]] [[Krajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia]]. Edward punika putranipun Ratu Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Ratu Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Raya|George V]].
 
Edward kagungan peran salebetipun modhèrnisasi Armada Angkatan Laut Inggris, réformasi Layanan Medhis Angkatan Darat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=OfficialSitus websiteresmi ofsaking theMonarki British MonarchyInggris|accessdate=2 MayMei 2010}}</ref> sarta réorganisasi tentara Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken hubungan saé antawisipun Britania Raya lan nagari-nagari Eropah sanèsipun, utaminipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipun juluki ''Peacemaker''. Éwadéné mekaten, hubunganipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] mboten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
8.252

besutan