Budaya Jawa: Béda antara owahan

102 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
+gbr
(Kaca énggal: '''Budaya Jawa''' iku ngutamaake keseimbangan, keselarasan karo keserasian. Kabeh unsur (urip lan mati, alam lan makhluk urip) kudu harmonis, saling berdampingan, tegese kabeh kudu coc...)
 
(+gbr)
'''Budaya Jawa''' iku ngutamaake keseimbangan, keselarasan karo keserasian. Kabeh unsur (urip lan mati, alam lan makhluk urip) kudu harmonis, saling berdampingan, tegese kabeh kudu cocok lan rukun, sing isa nimbulake lan ngganggu keseimbangan, keselarasan karo keserasian misale ora cocog, ora akur, ngganggu harmoni iku kudu dihindari, yen timbul masalah-masalah sing isa ngganggu keseimbangan iku kudu cepet digenahke ben kabeh mbalik harmoni maneh, mbalik cocok maneh. Umume sing biasa ngganggu keseimbangan yaiku saka tingkah polah [[menungsa]]ne, isa menungsa karo menungsa utawa menungsa karo alam. Yen polah menungsa karo alam, sing nggenahake maneh umume dipimpin utawa dadi tanggungjawab pimpinan masyarakat.
[[gambar:Wayang topeng.jpg|thumb|200px|right|[[Wayang wong]], mujudaké salah sawijining budaya Jawa]]
 
==Sajarah==
Budaya utawa kabudayan [[Jawa]] iku salah siji kabudayan sing wis maju merga wis dibangun wiwit awal jaman [[Masehi]], malah sedurunge (ing akhir jaman [[prasajarah]]) wis ana budaya-budaya sederhana sing urip neng tlatah Jawa. Ing abad-abad awal Masehi, budaya [[Jawa]] dipengaruhi budaya [[Hindu]] lan [[Buddha]], salah siji budaya saka jaman iki sing esih urip yaiku kepercayaan [[kejawen]].
3.255

besutan