Ketéla pohung: Béda antara owahan

47 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
'''Ketéla pohung''' utawa '''Singkong''', utawa jroning [[Basa Indonésia]]: '''ubi kayu''', iku [[tetanduran]] taunan tropika lan subtropika saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Uwi]]né dikenal minangka [[panganan pokok]] sing ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]]é minangka [[janganan]].
'''Téla pohong''' atau ing tlatah [[Surabaya]] karan ''menyok'', ing tlatah [[Banyumasan]] diarani ''bodin'' yaiku jenis tethan kang biasa ditandudrditandur ana ing tegalan ing [[mangsa rendheng]].Tela kang ditandur ing tahun tropika lan subtropika asalé saka kaluargakaluwarga [[Euphorbiaceae]]. [[Umbi]]né mumpangaté akeh, salah sijiné bisa kanggo bahan panganan pokok lan ngasialkengasilake [[karbohidrat]] lan [[gadhonggodhong]] bisa kanggo [[sayuran]].Godhong téla iku jenengnge jlegur. Umbi téla kang ana ing lemah (siti) mertandhakake, tetanduran iki kagolong ing suku palakepedhem, nduweni oyotoyod kang dadi pohongpohung utawa umbi.Kathi Kanthi nduweni ciri-ciri wujudé rata-rata gilig lan [[lonjong]]. Ing pohong nduweni garis tengah kurang luweh 2-3 cm lan dowoné kira-kira 50-80cm.Dowo lan gdhené téla bisa dipengaruhi saka jenisé kang ditamdhur ana ing tegalan. Wernine tela ana loro [[putih]] lan [[kuning]].
 
===Macem-macemé panganan kang bahan dasare saka téla===
#[[Kopang]]
 
Téla ditandur ing [[Indonesia]] kanggo panganan pokok lan didol (dijual)(mangsa iku [[Hindia Wilandi]]) lan didol (dijual) ing tahun 1810<ref>[http://www.payer.de/hbiweltweit/weltw53.html Payer, M. ''HBI weltweit. 5.3. Zur Geschichte Indonesiens.'' Edisi 1997-03-18. Diakses 18 Mei 2007]</ref>, lan sakdurungé dikenalake karo wong [[Portugal|Portugis]] ing abad ke-16 ning NusantaraNuswantara saka [[Brasil]].
 
== Pirsani Ugi ==
95

besutan