Kasultanan Demak: Béda antara owahan

1.201 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+ infobox
(+ infobox)
{{Infobox Former Country
|conventional_long_name = Kasultanan Demak
|common_name = Demak
|native_name = Kasultanan Demak
|continent = moved from Category:Asia to Southeast Asia
|region = Asia Kidul-wétan
|image_map = Masjid_demak.jpg
|image_map_alt =
|image_map_caption = masjid Demak, dibangun ing arsitèktur tradhisional Jawa.
|country = Indonésia
|religion = [[Islam]]
|p1 = Majapahit
|s1 = Krajan Pajang
|year_start = 1475
|year_end = 1548
|event_start = Diwanguné kutha plabuhan Demak
|event_end = Sédané Sultan Trenggana
|capital = [[Demak, Indonesia|Demak]]
|common_languages = [[Basa Jawa]]
|government_type = Sultane
|title_leader = Sultan
|leader1 = Radèn Patah
|year_leader1 = 1475-1518 ¹
|leader2 = Pati Unus
|year_leader2 = 1518-1521
|leader3 = Sultan Trenggana
|year_leader3 = 1521-1548
|footnotes = ¹ (1475-1478 as vassal of [[Majapahit]])
}}
 
'''Kasultanan Demak''' dibangun dening [[Raden Patah]] taun 1481 [[Masehi|M]] utawa 1403 [[taun Saka]]. Dhaerah iki sedurunge dadi bagian [[Majapahit]] ning wektu kedadeyan perang sedulur ing Majapahit taun 1478, pusat [[karajan]] Majapahit dipindah neng Keling lantes pindah maneh neng Daha.
 
78.624

besutan