Kasultanan Demak: Béda antara owahan

65 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
(+ infobox)
(typo)
}}
 
'''Kasultanan Demak''' dibangun deningdéning [[Raden Patah]] taun 1481 [[Masehi|M]] utawa 1403 [[taun Saka]]. DhaerahDhaérah iki sedurungesadurungé dadi bagianbagéan saka Krajan [[Majapahit]] ningnanging wektu kedadeyankedadéyan perang sedulur ing Majapahit taun 1478, pusat [[karajankrajan]] Majapahit dipindahdipindhah nengmenyang Keling, lantesbanjur pindahpindhah manehmanèh nengmenyang Daha.
 
== Raja-raja ==
 
== Demak ambruk ==
SepeninggalSapungkuré Sultan Trenggana taun 1546 nenging peperanganpaprangan penaklukan dhaerahdhaérah [[Pasuruan]], tahta Demak dadi rebutan. [[Sunan Prawata]] sing munggah dadi Sultan ditentang akehakèh wong termasukklebu Adipati-Adipatipara adipati, antaraneantara liya [[PangeranPangéran SedaSéda LepenLèpèn]] adineadiné Sultan Trenggana. Adipati Jipang yaiku [[Arya Penangsang]] uga sing melumèlu nentang Sunan Prawata. Sunan Prawata akhirepungkasané tewastiwas deningdéning Aria Penangsang.
 
Arya Penangsang munggah dadi panguasapanguwasa ningnanging uga ditentang akehakèh wong antaraneing antarané Adipati Pajang yaiku [[Jaka Tingkir]]. Jaka Tingkir]] sing uga mantu Sultan TerengganaTrenggana ngerasangrasa yenyèn istrinegarwané luwih nduweduwé hak tahta kasultanan tinimbang Arya Penangsang,. Jaka Tingkir lantesbanjur mbangun koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasilkasil nyingkirakenyingkiraké Arya Penangsang lan Kasultanan Demak akhirewusanané ambruk.
 
Jaka Tingkir mbangun [[Kasultanan Pajang]], dhaerahdhaérah Demak dadi bagianbagéan saka Kasultanan Pajang. Jaka Tingkir nyandangnyandhang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
 
78.624

besutan