Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+interwiki)
}}
 
'''Masjid Agung Demak''' miturut '''Babad Demak''', Masjid Agung Demak madegnipun ing taun [[1399]] [[Saka]] 477M, ingkang dipuntandhani kalian [[Candrasengkala]] kang uninipun kados mengaten ''Lawang Terus Gunaning Janmi''. Ing bagean sanesipun inggihpunika awujud ting [[ mihrab]] [[masjid]] wonten gegambar [[bulus]], ing basa latinipun kasebut ''Trionyx cartilagineus''. Kang dados awujud lelambang ing taun [[1401]] Saka (1479 M).Bagunan kang dipundamel saking kajeng [[jati]], ukuran 31 x 31 m. Lan serambinupun ngadhahi ukuran inggih punika 31 x 15 m.Ing bagean payonipun kapengkar dados sekawan (4) saka(tiang) saking kajeng lan asring kasebat karan[[ ''Saka Guru'']].Payonipun kapengker dados tigang undakan inggihpunika ndadosake perlambang Iman , [[Islam]] , kalian Ihsa].Konten (lawang]]/[[senthong) ingkang cacahipun gangsal (5) ngelambangake gangsal rukun islam lan cendhélanipun ingkah cacahnipun ganep enem (nenem/6) nglambangake rukun iman
 
{{Masjid ing Indonésia}}
Naraguna anonim