Voli: Béda antara owahan

61 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
bot Menambah: bo:ཕའི་ཆིའུ་སྤོ་ལོ།; kosmetik perubahan
(+sithik)
c (bot Menambah: bo:ཕའི་ཆིའུ་སྤོ་ལོ།; kosmetik perubahan)
[[FileGambar:Europei di pallavolo 2005 - Italia-Russia.jpg|thumb]]
'''Voli''' utawa '''Voli Bal''' utawa ([[basa Indonésia]]: Bola Voli) iku cabang [[olahraga]] sing dimainaké déning rong grup adu-arep. Saben grup dumadi saka enem pemain. Ana uga variasi permainan [[voli pesisir]] (''vola pantai'') sing saben grup mung dumadi saka rong pemain.
 
Jroning tim, ana 4 peran wigati, yaiku ''tosser'' (utawa ''setter''), ''spiker'' (''smash''), ''libero'', lan ''defender'' (pemain bertahan). ''Tosser'' utawa pengumpan iku pemain sing tugasé ngumpanaké bal marang pemain liyané lan ngatur serangan. ''Spiker'' tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing dhaérah lawan. ''Libero'' iku pemain bertahan sing bisa bébas mlebu metu (dhaérah serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. ''Defender'' iku pemain sing bertahan kanggo nampa serangan lawan.
 
== Deleng uga ==
* [[Olahraga]]
 
{{olahraga-stub}}
[[bg:Волейбол]]
[[bn:ভলিবল]]
[[bo:ཕའི་ཆིའུ་སྤོ་ལོ།]]
[[bs:Odbojka]]
[[ca:Voleibol]]
39.441

besutan