Sultan Agung: Béda antara owahan

136 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: fr:Sultan Agung)
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - wafat: [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing mrintah taun [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis ditetepaké dadi [[pahlawan nasional Indonesia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975. amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walanda, kaping pindho sultan agung nyerang VOC ing Batavia , ing taun 1628 lan taun 1629
 
== Silsilah Kulawarga ==
50

besutan