Pacé: Béda antara owahan

799 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
==obat herbal :==
# Hipertensi : 2 woh pace dibuang isine banjur diparut.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://jamu-herbal.com/mengkudu-morinda-citrifolia-l.html. jamu-herbal.com:mengkudu Morinda citrifolia](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref> 1 timun diparut lan diperes, campur parutan pace lan banyu timun, tambahi gula aren lan 2 gelas banyu panas, disaring.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# Cacing Gelang : 2 woh pace digodhog banjur diparut, diwenehi sesendok uyah.<ref name="internet 2"/> Peres nganggo kain.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# Nglanjarake nguyuh : padha karo resep cacing gelang.<ref name="internet 2"/>
# Watuk : 2 woh pace digodhog banjur diparut, diwenehi gula batu sacukupe lan banyu peresan jeruk nipis sithik wae.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# Diabetes : godhong pace dikumbah banjur digodhog nganti mateng, bisa uga godhong dipangan nganggo lalapan.<ref name="internet 2"/>
# Radang usus : 2 godhong pace dikumbah, banjur dibebeg, peres wenehi madu secukupe.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping pindho.<ref name="internet 2"/>
# Diare anak : 2 godhong pace dikumbah, banjur diolesi minyak goreng, lan angetke ing ndhuwur geni nganti alum.<ref name="internet 2"/> Tempelake godhong ing weteng lan geger, blebet ganggo gurita.<ref name="internet 2"/>
# Kulit mbesisik : 1 woh pace diremet, banjur digosokake ing kulit sing mbesisik.<ref name="internet 2"/> Enengke udakara 15 menit, banjur kumbah nganggo banyu anget.<ref name="internet 2"/>
# Hepatitis : 2 woh pace mateng banjur diparut.<ref name="internet 2"/> Campur gula batu sacukupe.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping pindho.<ref name="internet 2"/>
# Eksem : kumbah 1 woh pace, tambah kulit wit pace sithik wae, oyod pace, banjur digodhog.<ref name="internet 2"/> sawise adhem dienggo ngumbah eksem.<ref name="internet 2"/>
# Ketombe : 2 utawa 3 woh pace mateng diremet tambahi banyu sithik wae.<ref name="internet 2"/> Peres.<ref name="internet 2"/> Banyune dienggo keramas.<ref name="internet 2"/> enengke udakara 5 menit, bilas nganggo banyu resik, bisa nganggo sampo kanggo ngilangi ambune.<ref name="internet 2"/>
# Encok, pegel linu : Kumbahen 5 lembar godhong pace sing rada gedhe, olesi minyak klapa lan angetke ing ndhuwur geni nganti alum.<ref name="internet 2"/> Panas-panas tempelake ing panggonan sing krasa lara.<ref name="internet 2"/>
 
[[Kategori:woh-wohan]]
121

besutan