Pacé: Béda antara owahan

52 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
 
==obat herbal :==
# [[Hipertensi]] : 2 woh pace dibuang isine banjur diparut.<ref name= "internet 2">{{id}}[http://jamu-herbal.com/mengkudu-morinda-citrifolia-l.html. jamu-herbal.com:mengkudu Morinda citrifolia](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref> 1 timun diparut lan diperes, campur parutan pace lan banyu timun, tambahi gula aren lan 2 gelas banyu panas, disaring.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# [[Cacing Gelang]] : 2 woh pace digodhog banjur diparut, diwenehi sesendok uyah.<ref name="internet 2"/> Peres nganggo kain.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# [[Nglanjarake nguyuh]] : padha karo resep cacing gelang.<ref name="internet 2"/>
# Watuk : 2 woh pace digodhog banjur diparut, diwenehi gula batu sacukupe lan banyu peresan jeruk nipis sithik wae.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping telu.<ref name="internet 2"/>
# [[Diabetes]] : godhong pace dikumbah banjur digodhog nganti mateng, bisa uga godhong dipangan nganggo lalapan.<ref name="internet 2"/>
# [[Radang usus]] : 2 godhong pace dikumbah, banjur dibebeg, peres wenehi madu secukupe.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping pindho.<ref name="internet 2"/>
# [[Diare anak]] : 2 godhong pace dikumbah, banjur diolesi minyak goreng, lan angetke ing ndhuwur geni nganti alum.<ref name="internet 2"/> Tempelake godhong ing weteng lan geger, blebet ganggo gurita.<ref name="internet 2"/>
# [[Kulit mbesisik]] : 1 woh pace diremet, banjur digosokake ing kulit sing mbesisik.<ref name="internet 2"/> Enengke udakara 15 menit, banjur kumbah nganggo banyu anget.<ref name="internet 2"/>
# [[Hepatitis]] : 2 woh pace mateng banjur diparut.<ref name="internet 2"/> Campur gula batu sacukupe.<ref name="internet 2"/> Diombe sedina kaping pindho.<ref name="internet 2"/>
# [[Eksem]] : kumbah 1 woh pace, tambah kulit wit pace sithik wae, oyod pace, banjur digodhog.<ref name="internet 2"/> sawise adhem dienggo ngumbah eksem.<ref name="internet 2"/>
# [[Ketombe]] : 2 utawa 3 woh pace mateng diremet tambahi banyu sithik wae.<ref name="internet 2"/> Peres.<ref name="internet 2"/> Banyune dienggo keramas.<ref name="internet 2"/> enengke udakara 5 menit, bilas nganggo banyu resik, bisa nganggo sampo kanggo ngilangi ambune.<ref name="internet 2"/>
# [[Encok]], pegel linu : Kumbahen 5 lembar godhong pace sing rada gedhe, olesi minyak klapa lan angetke ing ndhuwur geni nganti alum.<ref name="internet 2"/> Panas-panas tempelake ing panggonan sing krasa lara.<ref name="internet 2"/>
# [[Difteri]] : Pace mateng 4 woh dikumbah, banjur diparut, peres nganggo kain.<ref name= "internet 3">{{id}}[http://www.tanaman-obat.com/aneka-tanaman-obat/173-tanaman-obat-mengkudu .tanaman-obat.com.:Tanaman Obat Mengkudu](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref>. Banyu peresan dienggo kemuing tenggorok (gargle) udakara 2 - 3 menit banjur di leg (diombe).<ref name="internet 3"/> Sedina 3 x 3 sendok mangan.<ref name="internet 3"/>
# [[idu getih]]: Mangan woh pace mateng.<ref name="internet 3"/>
 
[[Kategori:woh-wohan]]
121

besutan