Musiyum: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Louvre at night centered.jpg|thumb|[[Museum Louvre]], [[Paris]], [[Perancis]], sal ah sawijining museum paling gedhe sadonya.]]
'''Museum''' manut [[Encyclopedia Americana (EA)]], maknane sawijining lembaga [[(institusi)]] sing aweh pelayanan telung perkara: pengumpul [[(collection)]], pelindung [[(preservation)]], lan mamerake obyek [[(presentation of objeks)]].<ref name= "Kalawarti 1"> Kalawarti Panjebar Semangat. 1997.Hal 4-5</ref> Miturut [[Budpar]] ing [[(Pasal 1.(1). PP. No. 19 Tahun 1995)]], Museum ing kaitane karo warisan budaya, yaiku lembaga, panggonan nyimpen, ngrawat, ngamanake barang bukti materiil asil budayane manungsa, alam, lan lingkungan kanggo nyengkuyung usada perlindungan lan pelestarian kekayaan budaya bangsa <ref name= "internet 3">{{id}}[http://www.budpar.go.id/filedata/4552_1360-PengelolaanKoleksi.pdf.budpar:Pengelolaan Koleksi Museum Budpar.go.id](dipunundhuh tanggal 22 Februari 2011)</ref>.
 
 
== Sejarah ==
Tembung ‘museum’ asale saka basa Yunani Kuno, [[‘museion’]], sing tegese “kuil kanggo panggonan mujanyembah 9 [[Dewi Muse]].”<ref name="internet 1"/> Ing mitologi klasik, Muse yaiku dewa-dewa literature (mligine ing bab puisi), musik, tarian, lan kabeh sing ana gegayutane karo kaendahan, pengetahuan, lan ilmu pengetahuan; dewi kuwi kabeh padha nyanyi lan nari ing pangawasane [[Apollo]], yaiku [[Musagates]] (pandhegane Muse).<ref name="internet 1"/> Dewi-dewi kuwi yaiku([[Calliope]], [[Clio]], [[Erato]], [[Euterpe]], [[Thalia]], [[Melpomene]], [[Polyhimnia]], [[Terpsichore]], lan [[Urama]]) yaiku putri-putri [[Dewa Zeus]] lan [[Mnemosyne]]-dewa paling dhuwur ing pantheon Yunani Kuno.<ref name="internet 1"/> [[Dewi]] kuwi mau dipepuja ing saben acara ritual pengabdian masyarakat kanggo Zeus[[(Encyclopedia Americana,1970)]].<ref name= "internet 1">{{id}} [http://techonly13.wordpress.com/2009/07/04/pengertian-musium/.techonly13:Pengertian Musium](dipunundhuh tanggal 22 Februari 2011)</ref> Saliyane kuwi, budpar uga mratelakake yen museum kuwi pangonan kerja ahli-ahli pikir zaman Yunani kuna, kaya sekolahane Pythagoras lan Plato.<ref name="internet 2"/> Sansaya suwe museum kang wiwitane panggonan ngumpulake barang lan alat kang dibutuhake kanggo penyelidikan ilmu lan kesenian, owah dadi panggonan ngumpulake barang aneh lan langka.<ref name= "internet 2">{{id}}[http://duniaperpus.files.wordpress.com/2010/03/sejarah-perkembangan-museum.pdf.wordpress:Sejarah Perkembangan Museum](dipunundhuh tanggal 22 Februari 2011)</ref>
 
== Museum Tua ing Donya ==
121

besutan