Bata: Béda antara owahan

334 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Mengubah: id:Batu bata)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Bata''' bahan bangunan kanggo nggawe tembok.<ref name="internet 1"/> Kanggo gawe tembok, biyen masyarakat luwih seneng nganggo [[batako]] utawa '''bata''', nanging yen saiki masyarakat luwih seneng nganggo [[hebel]] (beton entheng).<ref name= "internet 1">{{id}}[Tsulutsiah, Thawfiqa. http://www.solusibangunanmu.com/index-mod-info-opt-vwInfo-id-18.html.solusibangunanmu:Perbandingan Batu bata dan Hebel (beton ringan)](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref> Bata digawe saka lemah abang, [[lempung]], bata pasir kapur, lan [[bata mortar]].<ref name="internet 1"/> Dene carane nggawe, ana bata abang [[konvensional]] ([[tradisional]], manual) lan bata press.<ref name="internet 1"/> Ukurane bata 25 x 12 x 4,5 cm bisa uga luwih cilik sithik.<ref name="internet 1"/>
 
==Bata konvensional(tradisional, bata abang)==
Sing nggawe Pengrajin dhewe, bata dicithak, banjur dipanasake nganti garing, pungkasane di obong.<ref name= "internet 2">{{id}} [[http://www.bisnis-jateng.com/index.php/2011/02/perajin-membuat-batu-bata/.bisnis Jateng:perajin membuat batu bata](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref>
 
 
121

besutan