Bata: Béda antara owahan

134 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Brickmaker Java 2002.jpg|thumb|right|Nggawe Bata]]
 
'''Bata''' bahan bangunan kanggo nggawe tembok.<ref name="internet 1"/> Kanggo gawe tembok, biyen masyarakat luwih seneng nganggo [[batako]] utawa '''bata''', nanging yen saiki masyarakat luwih seneng nganggo [[hebel]] (beton entheng).<ref name= "internet 1">{{id}}[Tsulutsiah, Thawfiqa. http://www.solusibangunanmu.com/Batu-bata.html. solusibangunanmu.com:Perbandingan Batu bata dan Hebel (beton ringan)](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref> Bata digawe saka lemah abang, [[lempung]], bata pasir kapur, lan [[bata mortar]].<ref name="internet 1"/> Dene carane nggawe, ana bata abang [[konvensional]] ([[tradisional]], manual) lan bata press.<ref name="internet 1"/> Ukurane bata 25 x 12 x 4,5 cm bisa uga luwih cilik sithik.<ref name="internet 1"/>
 
==Bata konvensional(tradisional, bata abang)==
 
 
<ref name= "internet 1">{{id}}[http://www.anneahira.com/tanaman-obat/mengkudu.htm .anneahira.:Tanaman Obat Mengkudu](dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)</ref>
 
 
 
121

besutan