Luntas: Béda antara owahan

1.055 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
'''Luntas''' ing basa Indonesia arane ''Beluntas'' dene basa Latine ''Pluchea indica L.''. <ref name= "internet 1">{{id}}[http://www.kamusilmiah.com/pangan/daun-beluntas-sebagai-bahan-antibakteri-dan-antioksidan/.kamusilmiah.com:Daun Beluntas Sebagai Bahan Antibakteri dan antioksidan](dipunundhuh tanggal 8 Maret 2011)</ref>.Tanduran iki padatan ana ing pager-pager ing ngarep omah.<ref name="internet 1"/> Padatan godhong luntas dienggo obat ngilangi ambu awak obat ngudhunake panas, obat watuk, lan obat mencret.<ref name="internet 1"/> Godhong luntas sing wis digodhog uga bisa kanggo ngobati penyakit kulit.<ref name="internet 1"/> Saliyane kuwi, godhong luntas asring kanggo lalapan.<ref name="internet 1"/>
 
==Jeneng Luntas ing wewengkon liya==
# [[Sumatra]] : [[beluntas]]. <ref name= "internet 1">{{id}}[http://www.herbal-obatalami.com/beluntas.html.herbal-obatalami.com:Beluntas](dipunundhuh tanggal 8 Maret 2011)</ref>
# [[Sunda]] : [[baluntas]], [[baruntas]].<ref name="internet 2"/>
# [[Jawa]] : [[luntas]].<ref name="internet 2"/>
# [[Madura]] : [[baluntas]], [[baruntas]].<ref name="internet 2"/>
# [[Makasar]] : [[lamuntasa]].<ref name="internet 2"/>
# [[Timor]] : [[lenabou]].<ref name="internet 2"/>
# [[China]] : [[luan yi]].<ref name="internet 2"/>
# [[Inggris]] : [[marsh fleabane]].<ref name="internet 2"/>
 
==Khasiat==
Godhong beluntas nduweni ambu sing khas [[aromatik]] lan rasane [[getir]].<ref name="internet 2"/>
Gunane kanggo ngunggahake nafsu makan (stomakik), mbiyantu pencernaan, supaya ngetokake keringet (''diaforetik''), ngudhunake demam ( ''antipiretik'' ) lan ndadekake rasa seger.<ref name="internet 2"/>
Oyod luntas nduweni khasiat kanggo ngetokake keringet lan ndadekake rasa seger. ( ''demulcent'' ).<ref name="internet 2"/>
 
 
 
 
121

besutan