Luntas: Béda antara owahan

260 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
# [[Inggris]] : [[marsh fleabane]].<ref name="internet 2"/>
 
==Kandungan==
Godhong luntas nduweni zat [[''alkaloid'']], [[''flavonoida'']], [[''tanin'']], [[''minyak atsiri'']], [[''asam chlorogenik'']], [[''natrium'']], [[''kalium'']], [[''magnesium'']] lan [[''fosfor'']]. Oyode: [[''flavonoid'']] lan [[''tanin'']].
==Khasiat==
Godhong beluntasluntas nduweni ambu sing khas [[''aromatik'']] lan rasane [[getir]].<ref name="internet 2"/>
Gunane kanggo ngunggahake nafsu makan (stomakik), mbiyantu pencernaan, supaya ngetokake keringet (''diaforetik''), ngudhunake demam ( ''antipiretik'' ) lan ndadekake rasa seger.<ref name="internet 2"/> Oyod luntas nduweni khasiat kanggo ngetokake keringet lan ndadekake rasa seger. ( ''demulcent'' ).<ref name="internet 2"/>
 
121

besutan