Bulus: Béda antara owahan

42 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
typo
(Kaca énggal: {{Taxobox | color = pink | name = Bulus | fossil_range = Mangsa Trias - saiki | image = Florida Box Turtle Digon3 re-edited.jpg | image_width = 240px | image_caption = Bulus kotak ...)
 
(typo)
}}
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' yaikuiku [[kéwan]] sisik kang dhuwenidhuwèni sikil papat ([[4]]) kagolong kaluwargakulawarga [[reptil]]. KaluwargaKulawarga kéwan asebutkasebut kalebu (ordo) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali karankarana anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing basa latin uga asring kasebut ''Trionyx cartilagineus''
 
Batok bulus iku kaperangkapérang dadaidadi lororong bageanbagéan. Bagean ndhuwur kang nutupi geger kasebut karapas karapas (''carapace'') lan bagean ngisor (''ventral'', [[wètengweteng]])kasebut ''plastron''. SakjroningBanjur bagean kangiki kapérang kaperangmanèh dadi rong lapis, Banjur bagean kaperang saka rong lapis. BageanBagéan nyabanjaba umumé arupa sisik-sisik gédégedhé lan atos, kaperangkaya arupagendhèng. gendeng: uga bageanBagéan ingsing njero arupa lempenglèmpèng balung kang kassusunkasusun rapet kayata batokbathok. Bedané ana ing kaluwaga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jenisé [[bulus brimbing]], Kang [[kulit]] nyoboné ora ana sisiké lan bagean nyaba batok ana balungé.
 
Ing [[basa]] Indonésia, asring kita kenal lan kaperang ing telung ([[3]]) kalurawga kéwan kang kagolong bangsa, yaiku pényu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). ing [[basa]] Inggris, kaperang dadi bulus darat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawar (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jenisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabané ora ana sisiké lan bagéan njaba bathok ana balungé.
Ing [[basa]] Indonésia, asring kita kenal lan kaperangkapérang ingdadi telung ([[3]]) kalurawgakularawga kéwan kang kagolong bangsa, yaiku pényupenyu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). ing [[basa]] Inggris, kaperang dadi bulus daratdharat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawartawa (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
 
 
78.624

besutan