Awu vulkanik: Béda antara owahan

213 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Plume from eruption of Chaiten volcano, Chile.jpg|200px|Awu vulkanik.]]
[[Gambar:Akseregnen-1875-03-mohn-1877.jpg|thumb|200px|Awu vulkanik]]
[[Gambar:Vulkaanilise tuha kiht.JPG|thumb|200px|Awu vulkanik]]
'''Awu vulkanik''' yaiku awu kang ditokake dening [[gunung]] kang njeblug utawa bledhos bareng karo material-material liya kang panas.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.anneahira.com/tanah-vulkanik.htm Tanah Vulkanik] (diundhuh tanggal 10 Maret 2010)</ref> Awu vulkanik nalika metu saka gunung kudu diadohi amarga panase.<ref name="internet1"/> Nanging nalika awu vulkanik wis adhem, lemah kang kena awu vulkanik kasebut dadi lemah kang subur.<ref name="internet1"/> Lemah iku diarani lemah vulkanik.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku kulite [[bumi]] kang kagawe saka material gunung kang njeblug, kang wis lapuk.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku lemah kang subur, amarga akeh usur hara kang kaandhut ing sajerone lemah iku. Lemah vulkanik akeh ditemokake ing lereng-lereng [[gunung berapi]].<ref name="internet1"/>
 
5.491

besutan