Wulung jawa: Béda antara owahan

93 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
'''Elang Jawa''' utawa basa latine ''Spizaetus bartelsi'' yaiku jenis [[elang]] sing angel ditemokake amarga kewan kuwi sensitip banget.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://suakaelang.org/javan-hawk-eagle/.suakaelang.org:javan hawk eagle](dipunundhuh tanggal 9 Maret 2011)</ref> Gunggunge ing alam iki sansaya sithik.<ref name="internet 1"/> Nganti seprene ing [[Gunung Salak]] isih ditemokake ibere manuk kuwi nanging pancen arang banget.<ref name="internet 1"/> Salah sawijining site sing dadi rujukan para pengamat manuk yaiku [[Suaka Elang Raptor Sacntuary]]. <ref name="internet 1"/> Ing wulan Mei 2009 kecathet ana 1 pasang Elang Jawa sing ana ing kawasan Suaka Elang, nanging wiwit wulan Mei 2009 wis ora katon maneh.<ref name="internet 1"/>
Elang nduweni prawakan sedheng nganti gedhe, langsing, kanthi dawa awak watara 60-70 cm (saka pucuk paruh nganti pucuk buntut).<ref name= "internet 2">{{id}}[http://www.ekowisata.co.cc/2010/09/elang-jawa.html.ekowisata:elang jawa Elang Jawa](dipunundhuh tanggal 9 Maret 2011)</ref> Kepala wernane coklat abang (kadru), jambul dhuwur menonjol (2-4 wulu, dawane nganti 12 cm) lan tengkuk sing coklat kekuningan (padatan kaya wernane emas yen kena sinar srengenge).<ref name="internet 2"/> Jambul ireng lan pucuke putih; mahkota lan kumis wernane ireng, dene geger lan lar e coklat peteng.<ref name="internet 2"/> Kerongkongan putih nggaris ireng ing satengahe.<ref name="internet 2"/> Mengisor, ing dada, coret-coret [[ireng]] sumebar ing ndhuwur werna [[kuning]] rada [[coklat]] pucet, ing sangisore maneh ana pola garis (coret-coret) rapet ubenge [[abang]] sawomateng nganti rada coklatan diing atasndhuwur warnaputih pucatpucet keputihaning bulu-buluwulu perutweteng danlan kakisikil.<ref Buluname="internet pada2"/> kakiWulu menutuping tungkaisikil hingganutupi dekattungkak kesaengga cedhak ing pangkal jarisikil.<ref Ekorname="internet kecoklat2"/> buntut awerna coklat lan garis peteng cacahe 4 lan mubeng amba ing sisih ngisor, pucuk buntut e ana garis putih tipis.<ref name="internet 2"/>
 
 
121

besutan