Srikandhi: Béda antara owahan

443 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
{{TMH Infobox|
| Image = Srikandi-kl.jpg
| Caption = Srikandi dalam pewayangan Jawa
| Nama = SrikandiSrikandhi
| Devanagari = शिकण्ढी
| Ejaan_Sansekerta = Śikhaṇḍin; Śikhaṇḍinī
 
'''Dewei Srikandhi''' iku putrine Prabu Drupada, Raja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}}[Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka](halaman 199-200)</ref> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/>
Srikandhi sipate kaya wong lanang, senengane perang, amarga iku dheweke dadi prajurit.
 
Dewi Srikandhi tau dilamar dening [[Prabu Jungku Mardea]] saka negara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Prabu Drupada]], bapake Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dheweke madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
 
Ing perang [[Bharatayudha]], Dewi Srikandhi diutus dadi senapati perange Pandawa, nggenteni [[Resi Seta]], satriya saka Wirata kang seda nalika perang tandhing lawan Resi [[Bisma]], senapati saka [[kurawa]].<ref name="internet1"/> Resi Bisma mati nalika perang tandhing lawan Dewi Srikandhi kanthi panah Hrusangkali.<ref name="internet1"/> Kadadean iku padha karo kutukane [[Dewi Amba]], putri Prabu [[Darmahambara]], raja negara Giyantipura, kang mati dening Resi Bisma.<ref name="internet1">{{id}}[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&task=view&id=1062&Itemid=1071 Dewi Srikandhi] (diakses tanggal 5 Maret 2011)</ref>
5.490

besutan