Dhuwit: Béda antara owahan

67 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.6.5) (bot Menambah: ln:Mbɔ́ngɔ)
[[Gambar:Vn-p116-fIndonesian Rupiah (IDR) banknotes2009.jpg|200px|thumb|right|Dhuwit [[kertas]] [[rupiah]]]]
 
'''Dhuwit''' ing [[èlmu ékonomi]] tradhisional ngemu teges saben alat silih genti kang bisa ditampa sacara umum. Alat silih genti iku bisa arupa benda apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing [[masarakat]] ing prosès silih genti barang lan [[jasa]]. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka ''sesuatu'' kang sumadiya lan sacara umum ditampa minangka alat pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan ''berharga'' liyané sarta kanggo pambayaran [[utang]].<ref>[[R.G. Thomas]], ''Our Modern Banking</ref> Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka alat panyandhet pambayaran.<ref>[http://www.amosweb.com/cgi-bin/awb_nav.pl?s=wpd&c=dsp&k=standard%20of%20deferred%20payment amosweb.com]</ref>
 
11.904

besutan