Baskèt: Béda antara owahan

130 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Basket''' yaiku salah sawjining olahraga kang misuwur ing donya.<ref name="internet 1"> {{id}} [http://www.anneahira.com/olahraga-basket.htm Anneahira] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Olahraga iki mbutuhake pemain cacah 5 ing saben klompok. <ref name="internet 1"/>Saben pemain ngupaya nglebokake bal ing kranjange musuh supaya entuk poin. <ref name="internet 1"/> Padatan pemaine dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak. <ref name="internet 1"/>Olahraga basket dimainke ing lapangan tertutup utawa terbuka. <ref name="internet 1"/>Lapangan kang digunakake uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan. <ref name="internet 1"/>
 
Mula bukane basket dimainake ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref>Basket mulai ditandhingake acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[Amérika Sarékat]].<ref name="internet 2"/> Ambane lapangan basket yaiku 26 x 14 meter. IngI<ref name="internet 2"/>ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahe ana jari-jari bunderan kang dawane 180 meter. <ref name="internet 2"/>Wektu kang dibutuhake nalika basket yaiku 4x10 menit lan wektu ngasone yaiku 10 menit saben babake. <ref name="internet 2"/> Yen skore padha nalika ing pungkasan, pertandhingane bakal ditambahi nganti ana skore bedha. Saengga ana klompok kang dadi pemenang. <ref name="internet 2"/>Basket dikenalake dening [[James Naismith]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Salah sijingingsijining kembangane yaiku gerakan “[[slam dunk]]” utawa nombok yaiku gerakan kanggo nglebokake bal basket ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/>Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaiku Perbasi Persatuan Bola Basket Seluruh Indonesia kang diresmeake taun1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3"> {{id}} [http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi] </ref>
Mula bukane basket dimainake ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]]. Basket mulai ditandhingake acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[Amérika Sarékat]].
Ambane lapangan basket yaiku 26 x 14 meter. Ing kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahe ana jari-jari bunderan kang dawane 180 meter. Wektu kang dibutuhake nalika basket yaiku 4x10 menit lan wektu ngasone yaiku 10 menit saben babake. Yen skore padha nalika ing pungkasan, pertandhingane bakal ditambahi nganti ana skore bedha. Saengga ana klompok kang dadi pemenang.Basket dikenalake dening [[James Naismith]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Salah sijinging kembangane yaiku gerakan “[[slam dunk]]” utawa nombok yaiku gerakan kanggo nglebokake bal basket ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/>
Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaiku Perbasi uatawa Persatuan Bola Basket Seluruh Indonesia kang diresmeake taun1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3"> {{id}} [http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi] </ref>
 
 
[[ka:კალათბურთი]]
[[kk:Баскетбол]]
[[kn:ಬ್ಯಾಸ್ಕೆಟ್ಬಾಲ್]]
[[kn:ಬ್ಯಾಸ್ಕೆಟ್‌ಬಾಲ್‌]]
[[ko:농구]]
[[kv:Кудсяр]]