Ukara: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
c (r2.6.4) (bot Menambah: ln:Faláze)
'''Ukara''' iku sawijining konsèp linguistik lan biasané diartèkaké minangka sawijining èksprèsi alami basa: yaiku sawijining unit tatabasa lan lèksikal sing kasusun saka tembung sing cacahé siji utawa luwih saka siji kang mawa teges.
 
==PeranganingPéranganing ukara==
PeranganingPéranganing ukara kang baku, yaiku:
*Jejer yaiku: samubarang kang dianggep duwe adeg dhewe sarta dadi bakuning gunem utawa carita. Lumrahe awujud tembung aran, sarta dadi wangsulane pitakon:
# Apa sing ...?
# Sapa sing...?
*WasesaWasésa yaiku: samubarang kang dadi caritane jejer. Lumrahe awujud tembung kriya. Ananging ana uga kang awujud tembung: aran, kaanan, sesulih, wilangan, lansapanunggalanelan sapanunggalané. Sarta dadi wangsulan saka pitakon:
# kepriyekepriyé...?
# ngapa...?
*LesanLésan yaiku: samubarang kang dadi watesaning wasesa, utawa kang nerangake wasesa. Lesan, kapilah dadi papat, yaiku:
#lesan panindak
#lesan panandang
#lesan panyabab
#lesan panampa
*Katrangan yaiku: yaiku kang dadi andharaning wasesa.
 
==Jenising Ukara==
1.588

besutan