RNA: Béda antara owahan

544 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
===Pemanjangan===
Molekul tRNA ingkang mampu berpasangan basa kaiyan kodon mRNA saklajengipun ngantos wonten situs ingkang langkung caket wonten ing ribosom<ref name="RNA3"/>. [[Asam amino]] sakderengipun (Met wonten ngajeng translasi) dipunrantai wonten ingkang nembe mlebet ngagem ikatan [[peptida]]<ref name="RNA3"/>. tRNA inisiator dipunbebasaken saking situs P saha ribosom nggeseraken setunggal kodon arah arus<ref name="RNA3"/>. Bab menika mindahaken tRNA ingkang langkung mutakhir datengipun wonten kaliyan [[dipeptida]] nipun ingkang nemplek wonten situs P saha mbikak situs A kangge kadatenganipun tRNA sanesipun ingkang mbekta asam amino ingkang nomer tiga kangge polipeptida ingkang tumbuh<ref name="RNA3"/>. Kados mekaten, pesen ingkang wiwitipun ''dipuntransripsi'' tumuju wonten molekul mRNA ''dipuntranslasi'' tumuju ing runtunan pasti asam-asam amino wonten polipeptida kasebut<ref name="RNA3"/>.
 
 
 
===Terminasi===
Perpanjangan [[polipeptida]]
 
 
==Cathethan Suku==
{{reflist}}
302

besutan