RNA: Béda antara owahan

520 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''RNA''' (''Ribonucleic Acid'') inggih menika "duta" utawi pambekta pesan [[genetik]] saking [[gen]] kangge [[ribosom]], inggih menika [[organel]] ingkang sampun dipunmangertosi gegandenganipun kaliyan [[sintesis protein]] wonten ing lebet [[sitoplasma]] [[sel]]<ref name="RNA1">{{id}}Pai, Anna C.1985.''Foundations of Genetics''.Jakarta:Erlangga.127</ref>. Saben jinisning RNA nggadhahi kualitas struktural khusus ingkang damelaken cocok kangge fungsi ingkang spesifik<ref>[http://library.thinkquest.org/04apr/00217/en/biology/rna/index.html/ library.thinkquest.org](dipununduh tanggal 31 Maret 2011)</ref>. RNA nggadhahi basis [[Adenin]] (A), [[Sitosin]] (C), saha [[Urasil]] (U)<ref>[http://www.news-medical.net/health/What-is-RNA.aspx/ news-medical.net] (dipununduh tanggal 31 Maret 2011)</ref>.
 
 
 
===Terminasi===
Perpanjangan [[polipeptida]] kalajengaken ngantos purnanipun pesen ingkang bersangkutan<ref name="RNA3"/>.
 
 
302

besutan