Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Hotels aan het meer van Sarangan TMnr 60026253.jpg|thumb|300px|Telaga Sarangan di masa [[Hindia Belanda]] (1931)]]
'''Telaga Sarangan''' inggih menika salah sawijining papan wisata [[Banyu]] kang wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]]<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref>Ugi asring sinebut Telaga Pasir. ‘’’Telaga Sarangan’’’ menika kalebet wonten ing wewengkon Kecamatan [[Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[jawa Timur]]. <ref name="Sarang">[Mardi Jawi dening Drs. Soetarno]</ref>Leresipun inggih wonten ing sukunipun [[Gunung Lawu]]. Saking [[MagetenMagetan]] minggah ndeder kirang langkung 17 km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 km. redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Dene dhuwuruipun papan endah menika kirang langkung 12.287 m saking lumahe segara.
==kahanan==
Telaga meniga wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 meter.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak Dinas Pariwisata sajakipun sengkut mbudidaya amrih Telaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta labuh sesaji saben Jum’at Pon wulan Ruwah, preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug Sura 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
230

besutan