Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

50 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Hotels aan het meer van Sarangan TMnr 60026253.jpg|thumb|300px|Telaga Sarangan di masa [[Hindia Belanda]] (1931)]]
'''Telaga Sarangan''' inggih menika salah sawijining papan wisata [[Banyu]] kang wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]]<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref>Ugi asring sinebut [[Telaga Pasir]]. ‘’’Telaga Sarangan’’’ menika kalebet wonten ing wewengkon Kecamatan [[Kecamatan Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[jawaJawa Timur]]. <ref name="Sarang">[Mardi Jawi dening Drs. Soetarno]</ref>Leresipun inggih wonten ing sukunipun Gunung Lawu. Saking [[Magetan]] minggah ndeder kirang langkung 17 km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 km. redinipunRedinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. DeneDéné dhuwuruipun papan endahèndah menika kirang langkung 12.287 m saking lumahelumahé segara.
==kahanan==
Telaga menigamenika wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 metermétér.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak [[Dinas Pariwisata]] sajakipun sengkut mbudidaya amrih Telaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta [[labuh sesaji]] saben [[Jum’at Pon]] [[wulan Ruwah]], preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug [[Sura]] 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
 
==Sakupenging Telaga==
Wonten ing sakupenging Telaga sarangan menika wonten hotel kanggékathah papan panginepan.<ref name="Sarang"/> Ugi wonten kios-kios ingkang sadéan manéka warni oleh-oleh utawi [[cindera mata]]. <ref name="Sarang"/>Menawi ngersakaken pangunjung saged nitih jaran utawi praon ngubengi Telaga Sarangan menika.</ref name="d">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo]9diunduh(diunduh tanggal 7 April 2011)/<ref/>
==Fasilitas==
Wonten ing Telaga Sarangan menika kathah fasilitas ing sampun dipun samaptakaken kadosta, warung makan, pasar wisata, panggenan parkir, mushola, lan taman.</ref name="b">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html dinas Pariwisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)<ref/ref> Kuliner ingkang khasipun Telaga sarangan inngihinggih menika [[Sate KelinciTruwèlu]].</ref name="a">[http://semarang.go.id/pariwisata/ Dinas Pariwisata Semarang](diunduh tanggal 7 April 2011)<ref/ref>
 
 
230

besutan