Srikandhi: Béda antara owahan

26 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
sithik
(sithik)
}}
 
'''Dewi Srikandhi''' iku putrine [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), Rajaraja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}}[Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka](halaman 199-200)</ref> Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja dening Prabu Drupada (Sucitra).<ref>Subardi. 2000. ''Mutiara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta.</ref> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/> Srikandhi sipate kaya wong lanang, senengane perang, amarga iku dheweke dadi prajurit.
 
Dewi Srikandhi tau dilamar dening [[Prabu Jungku Mardea]] saka negara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Prabu Drupada]], bapake Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dheweke madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
2.481

besutan