Srikandhi: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
typo, wkf
(typo, wkf)
'''Dewi Srikandhi''' iku putrine [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), raja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}}[Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka](halaman 199-200)</ref> Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja dening Prabu Drupada.<ref>Subardi. 2000. ''Mutiara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta.</ref> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/> Srikandhi sipate kaya wong lanang, senengane perang, amarga iku dheweke dadi prajurit.
 
Dewi Srikandhi tau dilamar dening [[Prabu Jungku Mardea]] saka negara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Drupada|Prabu Drupada]], bapake Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dheweke madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
 
Ing perang [[Bharatayudha]], Dewi Srikandhi diutus dadi senapati perange Pandawa, nggenteni [[Resi Seta]], satriya saka Wirata kang seda nalika perang tandhing lawan Resi [[Bisma]], senapati saka [[kurawaKurawa]].<ref name="internet1"/> Resi Bisma mati nalika perang tandhing lawan Dewi Srikandhi kanthi panah Hrusangkali.<ref name="internet1"/> Kadadean iku padha karo kutukane [[Amba|Dewi Amba]], putri Prabu [[Darmahambara]], raja negara Giyantipura, kang mati dening Resi Bisma.<ref name="internet1">{{id}}[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&task=view&id=1062&Itemid=1071 Dewi Srikandhi], situs wèb ki-demang.com (diakses tanggal 5 Maret 2011).</ref>
Bubar perang Bharatayudha, Dewi Srikandi mati, kanthi cara dibeleh dening [[Aswatama]] nalika turu.<ref name="internet1"/><ref name="buku1"/>
 
== Paraga ==
Dewi srikandhiSrikandhi mripate jahitan, irunge mancung, raine rada ndangak, nuduhake dheweke putri kang nduweni suara ''dencing''.<ref name="buku1"/> Dewi Srikandhi nganggo sanggul, arane ''Sanggul Gedhe''.<ref name="buku1"/> nduweniNduweni ''jamang'' kanthi garudane mengguri.<ref name="buku1"/> Sebagian rambute diumbarake polos.<ref name="buku1"/> Kalunge awujud bulan sabit.<ref name="buku1"/> Anggone kain dodot putren.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan Suku ==
2.481

besutan