Thiwul: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+id:
(+id:)
[[gambarGambar:Thiwul.jpg|thumb|Thiwul]]
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] , [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo panganan sadina-dina. Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih rendah tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], weteng keroncongan, lan sapanungale. Thiwul uga digunakake dadi panganan pokok jroing mangsa perang [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]], [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo panganan sadina-dina.
 
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] , [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo panganan sadina-dina. Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih rendah tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], weteng keroncongan, lan sapanungale. Thiwul uga digunakake dadi panganan pokok jroing mangsa perang [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
 
 
 
 
 
[[gambar:Thiwul.jpg|thumb]]
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Panganan]]
 
[[id:Tiwul]]
2.512

besutan