Gemblong: Béda antara owahan

807 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(~ lokasi gambar)
 
Gemblong biasané paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
 
==Resep==
Resepe Gemblong yaiku:<ref name="internet1">{{id}}[http://inforesep.com/resep-kue-gemblong.html Resep Kue Gemblong](diundhuh tanggal 8April 2011)</ref>
* 200 gram glepung ketan
* 100 ml banyu santen umup
* tepung sagu 2 sendhok mangan
* banyu kapur sirih 2 sendhok teh
* klapa parut 1/2
* uyah 1 sendhok teh
 
Resep Bahan Gula Salut Gemblong :
* 150 gram gula abang
* 75 gram gula pasir
* 50 ml banyu
 
Carane Masak Gemblong :
 
# Kabeh bahan mau dicampur, diulet sinambi diwenehi santen anget sithik-sithik, nagnti isa dibentuk bunder kaya endhog, rada pipih.
# Digoreng nganggo lenga nganti wernane rada soklat, banjur ditiriske.
# Gula salut : digodhog nganti umup, kenthel, lan ana busane. Geni dicilike, gemblong dilebokke, diudhek nganti rata kecampur gula.
# banjur diadhemke, siap dipangan.
 
==Deleng uga==
33

besutan