Thiwul: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo+wikifisasi
(+id:)
(typo+wikifisasi)
[[Gambar:Thiwul.jpg|thumb|Thiwul]]
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]], [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih rendahsithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungale. Thiwul uga digunakake dadi panganan pokok jroingjroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
 
 
4.454

besutan