Srikandhi: Béda antara owahan

118 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Dèwi Srikandhi''' ([[basa Sangskreta|Sangskreta]] ''Śikhaṇḍī'') iku sawijining paraga ing wiracarita ''[[Mahabharata]]''. Srikandhi iku putriné [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), raja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}}[Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka](halaman 199-200)</ref> Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja dening [[Prabu Drupada]].<ref name="buku2"> [Subardi. 2000. ''Mutiara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta] </ref> drupada tumindak mangkono kanggo golek cara males wirang karo [[Bambang Kumbayana]] (Pandita Durna). <ref name="buku2"/> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/> Srikandhi sipate kaya wong lanang, senengane perang, amarga iku dheweke dadi prajurit.
==Laire Srikandhi==
Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja dening [[Prabu Drupada]].<ref name="buku2"> [Subardi. 2000. ''Mutiara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta] </ref> drupada tumindak mangkono kanggo golek cara males wirang karo [[Bambang Kumbayana]] (Pandita Durna). <ref name="buku2"/> Prabu Drupada tau diwirang - wirangake dening para muride Durna yaiku Kurawa.<ref name="buku2"/> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/> Srikandhi sipate kaya wong lanang, senengane perang, amarga iku dheweke dadi prajurit.
 
Dewi Srikandhi tau dilamar dening [[Prabu Jungku Mardea]] saka negara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Drupada|Prabu Drupada]], bapake Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dheweke madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
180

besutan