Gemblong: Béda antara owahan

38 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
The file Image:Gemblong.jpg has been removed, as it has been deleted by commons:User:Martin H.: ''Deletion of files added by JV010ASIH: Copyright violations, grabbing images from
(+Chitakan:Masakan Indonésia)
c (The file Image:Gemblong.jpg has been removed, as it has been deleted by commons:User:Martin H.: ''Deletion of files added by JV010ASIH: Copyright violations, grabbing images from)
 
[[Gambar:Gemblong.jpg|thumb|Gemblong]]
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget, ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon, gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané kuwi gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
2.922

besutan